Bill Baboon AKA Wim Venema, zang, akoestische gitaar, mondharmonica


Van country tot flamenco, van folkballades tot rock, en dat allemaal met twee gitaren (western- en nylonstrings), stem       en mondharmonica. Eigen akoestische songs en nummers van bijvoorbeeld Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash, Leonard Cohen, Kris Kristofferson en natuurlijk Bruce Springsteen. Met de verschillen in klassiek, blues, gospel, folk, country en poprock probeer ik steeds een verrassende afwisseling te zoeken. Liedjes over hebzucht en hoop, de materialistische maatschappij, over de eenzame mens versus het onmenselijke kapitalistische systeem, de teksten zijn niet altijd even luchtig, maar ondanks de serieuze boodschap wordt er toch vooral hoopvolle muziek met geef-nooit-op-spirit gespeeld.

Tien jaar geleden timmerde ik aardig aan de weg, met op zijn top zo'n 50 optredens per jaar. Van Noord Holland, Amsterdam (Eind van de Wereld, Ruigoord,) Drenthe, (De Amer), Groningen (de Bres, Kroeg v Klaas) tot in Friesland (Munnikezijl, Leeuwarden) op festivals en in vele huiskamers.  

Na deze akoestische periode ben ik jarenlang bezig te zijn geweest met muziek maken in bands, maar nu begint het toch weer wat te kriebelen om solo op te gaan treden en ik heb een mooie lijst met nummers samengesteld!


Optreden op straat, kroeg of huiskamer:
Ik speel voornamelijk eigen werk, maar ook een flink aantal nummers van anderen. 
Zowel voor achtergrondbehang of een luisteroptreden. Voor dat laatste heb ik podiumervaring genoeg om het gezellig en vlot te houden zodat er behalve geluisterd ook gelachen kan worden. Ook ontstaan er meestal spontaan gesprekken met het publiek en geen enkel optreden is hetzelfde.